Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Poniedziałek, 21 Październik, 2013

GASTRO-HOTEL Karpacz 2013

Serdecznie zapraszamy na uroczyste otwarcie targów GASTRO-HOTEL Karpacz  2013. Otwarcia dokona Starosta Jacek Włodyga oraz Burmistrz Bogdan Malinowski którzy również  wezmą udział w zabawie kulinarnej na scenie. Partnerami Starosty i Burmistrza będą światowej sławy szefowie kuchni Daniel Luttringer i Michel Labarre, 22 października  2013 roku  godz. 10.00 Karpacz, Hala sportowa przy Liceum, ul. Gimnazjalna 6 a.
Dokładny program Targów (22.10-24.10):
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
WYKŁAD:
* Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera -profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii "Les Roches"  jedna z najlepszych szkól na świecie  Jeden semestr kosztuje tam około 40 tysięcy euro!
SZKOLENIA DLA WŁAŚCICIELI OBIEKTÓW, BARMANÓW, POKOJOWYCH, KELNERÓW, KIEROWNIKÓW SALI I KUCHARZY:
*Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
*Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
* Obsługa klienta w gastronomii
* Savior-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
* Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
* Wiadomości o winie - wino w gastronomii
* Techniki  obsługi kelnerskiej
POKAZY:
* Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach Łukasz Szewczyk, brązowy medalista Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy 2013
* Nowe rozwiązania zup do cateringu  - pokaz  mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
* Propozycje na mini desery na bufety - pokaz  mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
KONKURSY dla młodzieży szkolnej:
* STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
Program Gastro-Hotel  KARPACZ 22 - 24 października 2013
WTOREK 22 października 2013 10.00 – 17.00
10.00 – uroczyste rozpoczęcie targów WŁODARZE W KUCHNI  Starosta Jacek Włodyga oraz Burmistrz Bogdan Malinowski
10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.30 – Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera
12.00 – 14.30 - szkolenie dla menedżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
12.30 – 14.00 - Obsługa klienta w gastronomii. Twórcze podejście do sprzedaży i obsługi w gastronomii – szkolenie
14.15 – 15.45- Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie
17.00 – zakończenie targów
ŚRODA 23 października 2013 10.00 – 17.00
10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.00 – 12.30 - szkolenie dla menadżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
11.00 – Nowe rozwiązania zup do cateringu -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego
10.30 - 11.30 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – prezentacja z pokazem
12.00 – 13.30- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
13.00 – Propozycje na mini desery na bufety -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego
14.00 – 15.30 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej
CZWARTEK 24 października 2013 10.00 – 15.00
10.00 – pokazy kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz produktów wytwarzanych w systemach jakości żywności.
10.00 – szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
10.00 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
10.00 – 11.30 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
11.00 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
12.00 – 1330 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie
14.00 – ogłoszenie wyników konkursu
15.00 - zakończenie targów
*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów
Materiał prasowy organizatora
 
Wróć ...
Aktualności - GASTRO-HOTEL Karpacz 2013
.
Dolfil