Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wtorek, 17 Styczeń, 2017

Mistrz Karpia 2016

  – Poziom potraw konkursowych z roku na rok jest coraz wyższy, widać wyraźny progres. Coraz częściej pojawiają się zaskakujące smaki, połączenia produktów. Widać, że restauratorzy mają pasję, natomiast za mało potrafią mówić pozytywnie o sobie, o tym, co robią, opowiadać o swoich potrawach, chwalić się tym co najważniejsze  – umiejętnościami, pasją, kulinarnym dziedzictwem – podsumował pierwszą cześć konkursu Mistrz Karpia 2016 przewodniczący jury Zbigniew Koźlik.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Konkurs realizowany jest w ramach Dni Karpia w Dolinie Baryczy, a jego organizatorem  jest Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”. W zmaganiach konkursowych w restauracji Stary Młyn w Niesułowicach uczestniczyli szefowie kuchni i restauratorzy (9 stycznia).
Na relację zapraszamy do działu Wieści z Dolnego Śląska.
 
Wróć ...
Aktualności - Mistrz Karpia 2016
.
Dolfil