Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wtorek, 24 Styczeń, 2017

Znamy już Mistrza Karpia!

Tradycyjny już konkurs Mistrz Karpia jest uwieńczeniem wielu lat starań restauratorów z Doliny Baryczy, by karp w najlepszym wydaniu dostępny był na co dzień w ofercie lokalnej gastronomii.
19 stycznia podczas konferencji podsumowującej Dni Karpia 2016, która odbyła się w Domu Gościnnym w Jaworze (gmina Cieszków) w Dolinie Baryczy, rozdano nagrody laureatom tego konkursu i przeprowadzono dodatkową konkurencję Mistrz Karpia 2016 – nagroda publiczności.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
W konkurencji obowiązkowej jurorzy oceniali dania wybrane przez uczestników kolacji rybnej podczas Dni Karpia 2016. I tak:
1. miejsce – restauracja Wigwam Górecznik – sum w leśnych grzybach
2. miejsce – restauracja W Starym Młynie w Niesułowicach – paluszki rybne w cieście
3. miejsce – restauracja Hubertówka, Zamek Myśliwski w Miliczu – filet z karpia w sosie pomarańczowym z sałatką z buraków z serem kozim
W konkurencji dodatkowej jurorzy oceniali nowość w menu. Przyznali następujące nagrody:
1. miejsce – Zagroda Grabownica z Grabownicy Milickiej – chowder z karpia
2. miejsce – restauracja Grabownica z Grabownicy Milickiej – karp w aromacie piwnym podawany z sosem chrzanowym
3. miejsce – restauracja Parkowa z Milicza – pikantne pulpety z karpia w sosie grzybowym podawane z ryżem (nowość)
Przypomnijmy, koordynatorem wydarzeń Dni Karpia w Dolinie Baryczy i organizatorem konkursu kulinarnego – Mistrz Karpia 2016 jest Stowarzyszenie „Partnerstwo dla Doliny Baryczy”.
GRATULUJEMY!!!
 
Wróć ...
Aktualności - Znamy już Mistrza Karpia!
.
Dolfil