Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 07 Czerwiec, 2017

Smaki Dolnego Śląska

Tytuł Targów Gastronomiczno-Hotelarskich Magdy Gessler Pyszna Polska – „Nawigacja po gastronomicznej i hotelarskiej mapie Polski” – zachęcił Dolnośląską Organizację Turystyczną do zaprezentowania podczas tego wydarzenia restauracji oraz wytwórców produktów regionalnych, które znalazły się już na szlaku kulinarnym Smaki Dolnego Śląska.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Każdy z tych obiektów cieszy się bardzo dobrą renomą, ale razem – promując powstający w naszym regionie szlak kulinarny – wystąpiły dopiero po raz pierwszy. Debiut był udany, a temat szlaku kulinarnego cieszył się dużym zainteresowaniem uczestników „Pysznej Polski”.

Chcecie wiedzieć, co na szlaku? Trwają sesje zdjęciowe w poszczególnych obiektach, połączone, oczywiście, ze zbieraniem materiałów do publikacji, która ukaże się jeszcze w tym roku. Oczywiście osobnym tematem jest praca Kapituły... Przez cały czas zgłaszają się kolejne restauracje i producenci zainteresowani przystąpieniem do szlaku kulinarnego Smaki Dolnego Śląska.
W najbliższym czasie, 13 czerwca, odbędzie się spotkanie podmiotów należących do szlaku, podczas którego zostaną im oficjalnie wręczone certyfikaty oraz zostanie omówiona strategia rozwoju szlaku.
 
Wróć ...
Aktualności - Smaki Dolnego Śląska
.
Dolfil