Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 07 Wrzesień, 2017

Nasze Kulinarne Dziedzictwo

Miód pszczeli faceliowy z Gospodarstwa Rolnego Jolanty Mikułka – Pietrzyk, miód gryczany z wyką z Pasieki Zuzia, chleb kasztanowy Elżbiety Malinowskiej, kiszone kalafiory z Gospodarstwa Michała Sznajdera, golonka sowiogórska z pieca i wiele innych dolnośląskich produktów można było skosztować podczas konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo –  Smaki Regionów (2 września).
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Oceniano nie tylko produkty regionalne, ale także potrawy skomponowane z dolnośląskich ingrediencji. Chłodnik z kiszonej dyni z kalarepą, przepiórki w sosie, pierś z kaczki w porzeczkowo-miodowym sosie, oryginalnie podane makarony grochowy i owsiany...
Jeśli chcecie wiedzieć, kto wygrał i kto otrzymał nominację do prestiżowej nagrody „Perła 2017” zapraszamy do działu Imprezy.
 
Wróć ...
Aktualności - Nasze Kulinarne Dziedzictwo
.
Dolfil