Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 13 Wrzesień, 2017

Targi Smaki Regionów

Wielkimi krokami zbliża się kolejna edycja bloku targów Polagra na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich (23-28 września). Ważnym wydarzeniem dla osób, które poszukują naturalnych, regionalnych produktów spożywczych przygotowanych przez lokalnych dostawców będą Targi Smaki Regionów (23-26 września).
Wystawcy będą prezentować swoje przysmaki w pawilonie 3A, w godzinach od 9 do 17. Na stoiskach znajdziemy certyfikowane przetwory mleczne, mięsne, wyroby cukiernicze i piekarnicze, a także gotowe dania oraz potrawy z całej Polski.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Targi są również wydarzeniem rodzinnym. W minipiekarence dzieci będą mogły odkryć sposoby wypieku tradycyjnymi metodami oraz zobaczą, jakie zboża wchodzą w skład naturalnego pieczywa, a  w strefie animacji znajdą mnóstwo atrakcji.
Na jednej z dwóch scen obywać się będą występy artystyczne, a na stoisku stowarzyszenia „Polska Ekologia” odbędą się ekolekcje na temat walorów odżywczych i smakowych owoców i warzyw.
Z kolei na Scenie Kulinarnej mistrzowie kuchni będą gotować tradycyjne i regionalne potrawy. To będzie wyjątkowe miejsce, w którym będziemy mogli zobaczyć, jak przyrządza się dania doskonale znane w poszczególnych regionach Polski. 
Podczas targów poznamy produkty nagrodzone Medalem Targów SMAKI REGIONÓW oraz Kulinarnymi Perłami w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.
 
Wróć ...
Aktualności - Targi Smaki Regionów
.
Dolfil