Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Piątek, 20 Październik, 2017

Mistrz Karpia

Tylko do 27 października można nadsyłać zgłoszenia do udziału w konkursie Mistrz Karpia 2017! Czasu jest więc naprawdę niewiele.
Przypominamy, w tym roku konkurs odbywać się będzie w dwóch niezależnych odsłonach:
I część to Mistrz Karpia nagroda jury (professional) –  skierowany do restauracji, które  brały udział w kolacjach rybnych 2017. Konkurs rozegrany zostanie w dwóch kategoriach: najlepsza potrawa „Ryba do syta” oraz „potrawa z ryb z Doliny Baryczy dla dzieci”. Jurorami będą m.in. przedstawiciele Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
II część to Mistrz karpia – nagroda publiczności – skierowany jest do:
• restauracji, które brały udział w kolacjach rybnych 2017
• restauracji, które nie brały udziału w kolacjach rybnych
Publicznością będą goście zaproszeni na konferencję podsumowującą Dni Karpia, m.in. organizatorzy Dni Karpia, partnerzy Dni Karpia, media, wybrani losowo uczestnicy kolacji rybnych, aktywni uczestnicy wydarzeń Dni Karpia, lokalni producenci, przedstawiciele gospodarstw rybackich.
Dla każdej restauracji, która przystąpi do konkurencji „potrawa z ryb z Doliny Baryczy dla dzieci”, organizator zapewnia warsztaty, które odbędą się przy udziale Julki Cymbaluk, zdobywczyni I miejsca w konkursie „Masterchef junior”.
Termin i miejsce konkursu:
I część 20.11.2017 – Mistrz Karpia 2017 – nagroda jury (professional). Miejsce: Restauracja Stary Młyn, Niesułowice 25, gm. Milicz.
II część 30.11.2017  Mistrz Karpia 2017– nagroda publiczności. Miejsce: Karczma Górecznik, Antonin, ul. Wrocławska 7, gm. Przygodzice
Więcej informacji na stronie: dbpoleca.barycz.pl
 
Wróć ...
Aktualności - Mistrz Karpia
.
Dolfil