Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 29 Listopad, 2017

Dolnośląsko w ZSG

Wytrawni dolnośląscy szefowie kuchni mają swoich następców – uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu oraz z innych dolnośląskich szkół, kształcących przyszłych kucharzy. Młodzi adepci sztuki kulinarnej uczą się tam przyrządzać wspaniałe nowoczesne potrawy z wykorzystaniem dolnośląskich produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Doskonałą okazją do poznania młodych talentów jest organizowany od kilku lat w szkole przy ulicy Kamiennej we Wrocławiu Dolnośląski Konkurs Potraw Regionalnych. W tym roku poprzeczka była ustawiona bardzo wysoko.
Szczegóły z VIII edycji konkursu znajdziecie w dziale Młodzi kreatorzy. Zapraszamy!
 
Wróć ...
Aktualności - Dolnośląsko w ZSG
.
Dolfil