Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 07 Marzec, 2018

Pasta Party w Szklarskiej Porębie

Tegoroczny Bieg Piastów został wzbogacony o pokazy kulinarne odbywające się w ramach „Pasta Party” (2-4 marca). W gronie mistrzów kulinarnych, którzy dopieszczali podniebienia sportowców znaleźli się: TeoVafidis, Krzysztof Gawlik, Mariusz Gachewicz, Paulina i Miloš Lachkovič, Thierry Ayel i Magdalena Zdybowicz.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Utytułowani szefowie kuchni częstowali uczestników imprezy rozmaitymi makaronami z autorskimi sosami. Dania przygotowali w różnych wersjach – zarówno na słono, jak i na słodko. Makaronową imprezę poprowadził aktor Robert Gonera.
Pomysłodawczynią imprezy była Marzena Mielczarek – Dyrektor Generalna Norweskiej Doliny oraz „Pasta Party”, a punktem kulminacyjnym – wspaniały tort, przygotowany przez Norweską Dolinę.
Sport, kulinaria i wspólna zabawa wpisały się w ciepły klimat Biegu Piastów na Polanie Jakuszyckiej pomimo minusowej temperatury na zewnątrz.
 
Wróć ...
Aktualności - Pasta Party w Szklarskiej Porębie
.
Dolfil