Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Piątek, 27 Kwiecień, 2018

Smaki Dolnego Śląska

25 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu odbyła się uroczysta Gala Smaki Dolnego Śląska, podczas której wręczono certyfikaty 50 obiektom znajdującym się na szlaku kulinarnym zorganizowanym przez Dolnośląską Organizację Turystyczną. W tym dniu miała również miejsce premiera książki „Smaki Dolnego Śląska”, o której historyk, dr Grzegorz Sobel, napisał:
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
„Smaki Dolnego Śląska to pozycja niezwykła. Rzadko zdarza się bowiem, aby przewodnik kulinarno-gastronomiczny był tak kompletny pod względem smaku i obrazu. Barbara Jakimowicz-Klein zabiera nas w wykwintną podróż między teraźniejszością a przeszłością – między autorskimi propozycjami renomowanych szefów kuchni korzystających pełnymi garściami z produktów regionalnych nadodrzańskiej krainy, a inspiracjami kulinarnymi zakorzenionymi głęboko w historii i odwiecznej wielokulturowości Dolnego Śląska. Jego smak uchwycony w obrazie to zasługa Pana Wiesława Jurewicza – palce lizać!
Zachęcam do lektury szlaku Smaków Dolnego Śląska. Kraina to piękna pod każdym względem. Posmakowana – jeszcze piękniejsza!”
Na relację z Gali Smaki Dolnego Śląska zapraszamy Państwa do działu Trendy.
 
Wróć ...
Aktualności - Smaki Dolnego Śląska
.
Dolfil