Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wtorek, 05 Styczeń, 2010

Wrocławskie specjały karnawałowe

W pachnącym migdałami, słodkim karnawale w dawnym Wrocławiu na stole obowiązkowo pojawiał się poncz. Serwowano go wyjątkowo elegancko. Zdobioną chochelką nalewano go z pięknej wazy do wysokich, przypominających kształtem kufle szklanek. 
Zapraszamy do działu Przepisy dawne, w którym prezentujemy starą recepturę na poncz o intrygującej nazwie „Wyznanie miłości” oraz tradycyjny poncz angielski. Jest też coś dla amatorów konkretów –
Gęś z nadzieniem z suszonych śliwek z musem z jabłek,  podana z kluskami śląskimi.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
W dziale Hity przedstawiamy współczesne przepisy na słodkie karnawałowe specjały –  Tradycyjne faworki, Złociste zawijasy, Supełki z bakaliami, Drożdżowe obwarzankiPoduszeczki z dziurką.
Smacznego!!! 
 
Wróć ...
Aktualności - Wrocławskie specjały karnawałowe
.
Dolfil