Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wt, 08 Maj, 2018

Twierdza Smaków

Za nami pierwszy Dolnośląski Festiwal Kuchni Historycznej „Twierdza Smaków” (1 – 3 maja). To były trzy dni degustacji dań charakterystycznych dla różnych epok i okresów historycznych. Prawdziwa gratka dla wszystkich miłośników historii oraz ciekawych, a czasem nieco  zaskakujących smaków.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Restauracja Uczta w Zamku Czocha – znajdująca się na szlaku kulinarnym Smaki Dolnego Śląska – wzbogaciła zamkową kartę dań o potrawy historyczne. Podczas festiwalu w menu znalazły się m.in. słowiańskie warzywa glazurowane, kiszone śledzie, które jadano w Polsce aż do XVIII wieku, tradycyjny pasztet Radziwiłłów, piwna polewka z czasów, gdy wody nie pijano, mleko krajane z czasów Nerona, oryginalny torcik Marii Antoniny i słynne lody księcia von Pückler-Muskau.
Więcej informacji znajdziecie w dziale Wieści z Dolnego Śląska. Zapraszamy!
 Wróć ...
Aktualności - Twierdza Smaków
.
Dolfil