Kuchnia Wrocławia - BRASSERIE 27
Restauracje
Mniejszości narodowe
Młodzi kreatorzy
Imprezy
Trendy
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Piątek, 18 Czerwiec, 2010

BRASSERIE 27

BRASSERIE 27 oferuje niepowtarzalne doznania smakowe w najlepszym stylu. Od otwarcia w czerwcu 2009 roku, restauracja zdążyła już zyskać uznanie smakoszy niebanalnych potraw. Kusząca mieszanka kuchni międzynarodowej w najnowszych aranżacjach i odświeżonych wydań sprawdzonych klasycznych potraw z pewnością odmienią gastronomiczny krajobraz miasta.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Grzegorz Cielecki, nasz wielokrotnie nagradzany szef kuchni i jego zgrany zespół, korzystając ze świeżych i sezonowo dostępnych składników, codziennie tworzą przepyszne dania pobudzające wszystkie zmysły. Kreatywność i atencja dla detali znajduje swoje odzwierciedlenie w potrawach, które serwujemy.
Zupełnie nowy projekt wnętrza uosabia nasze dążenia do zapewnienia wyjątkowej jakości obsługi i gościnnej atmosfery. Stonowane kolory i naturalne materiały jak drewno wiśniowe, ceramika szlachetna miedź oraz naturalna skóra nadały wnętrzu jednocześnie szykowną i przytulną atmosferę.
W trakcie gotowania kierujemy się pasją. Wszystkie składniki zostały pieczołowicie wybrane z oferty lokalnych producentów i dostawców. Śmiałe połączenie tradycyjnej polskiej kuchni z włoską prostotą i francuską finezją uformowało nietuzinkowy charakter naszych potraw.
Oferowane przez nas wina, zarówno najprostsze jak i te najbardziej wyszukane, odznaczają się wyjątkową wartością i zostały skrupulatnie wyselekcjonowane, aby stanowić uzupełnienie smaku serwowanych dań.
Smakowanie potraw naszego uwodzicielskiego menu dostarcza prawdziwej radości jedzenia. Polecamy między innymi: krem z dyni z chrupiącym boczkiem i ravioli kolendrowo-imbirowym, comberki jagnięce z karmelizowaną marchewką i ravioli nadziewanym purée z soczewicy, pierś z kaczki z ziemniaczkami i gruszką w lawendzie. Nie mniej kuszące są klasyczne desery w zniewalających aranżacjach – mini czekoladowe ciastko z galaretką wiśniową, zabaglione z likierem różanym i lodami waniliowymi czy parfait z białej czekolady w świeżych owocach sezonowych.
Restauracje BRASSERIE 27 znajdą Państwo przy ul. Kazimierza Wielkiego 27 A.
Karol Szczuka (Restauracja BRASSERIE 27)
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - BRASSERIE 27
.
Dolfil