Kuchnia Wrocławia - Cesarsko-Królewska
Restauracje
Mniejszości narodowe
Młodzi kreatorzy
Imprezy
Trendy
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 11 , 2010

Cesarsko-Królewska

Sałatka z wędzonym łososiem z ogórkiem, pomidorem i jajkiem, sosem cytrynowo-koperkowym aromatyzowana lub Sałatka z rostbefu – serwowane jako przystawki, Sakwa ze schabu faszerowana leśnymi grzybami na smażonych cząstkach cukinii i cebuli w czosnkowo-kminkowym sosie albo Pieczona kaczka w sosie z płatkami róży duszona na czerwonej kapuście z wiśniami zasmażanymi z ziemniaczano-serowymi kluseczkami faszerowanymi – podane jako dania główne, to tylko fragment karty dań Restauracji Cesarsko-Królewskiej. W menu znajdą Państwo również dania z ryb, wegetariańskie, specjały z akcentami kuchni greckiej i włoskiej.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Obowiązkowym zwieńczeniem wizyty w tej eleganckiej wrocławskiej restauracji, mieszczącej się w zabytkowych wnętrzach kamienicy Pod Starą Szubienicą w Rynku, powinno być Ciasto kajmakowe z gałką lodów czekoladowych, likierem kawowym aromatyzowane. Już sama nazwa brzmi kusząco, a smakuje… po prostu pychota!
Wszystkie sale restauracji – Wiedeńska, Budapeszt i Złota Praga mają ozdobne sklepienia i bogaty wystrój. To miejsce chętnie wybierane jest nie tylko na spotkania biznesowe i oficjalne podejmowanie ważnych gości, lecz także sprzyja półoficjalnym biesiadom. Dobrze się tu czują dyplomaci, artyści i turyści odwiedzający Wrocław.
Restauracje Cesarsko-Królewską znajdą Państwo na wrocławskim Rynku pod numerem 19.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Cesarsko-Królewska
.
Dolfil