Kuchnia Wrocławia - Aquarelle
Restauracje
Mniejszości narodowe
Młodzi kreatorzy
Imprezy
Trendy
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Poniedziałek, 07 Marzec, 2011

Aquarelle

Radisson Blu Hotel i mieszcząca się w nim restauracja Aquarelle położone są w centrum miasta, w cichej okolicy otoczonej parkiem. Zaledwie kilkanaście metrów dzieli je od brzegu Odry, skąd rozciąga się niezwykły widok. Niewiele więcej trzeba pokonać, by znaleźć się przy Panoramie Racławickiej. W odległości kilkunastominutowego spaceru znajdują się pozostałe największe atrakcje Wrocławia – Ostrów Tumski z katedrą i Rynek Starego Miasta – turystyczne, kulturalne i gospodarcze serce Wrocławia.
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Hotel to nie tylko eleganckie pokoje, Centrum Konferencyjne, ale także restauracja oraz bar, który oferuje swoim klientom szeroki wybór napojów, przekąsek i ciast.
Restauracja natomiast rozpieszcza gości potrawami kuchni polskiej i międzynarodowej. Lubiący wszelkie kulinarne nowinki i gotujący niezwykle pomysłowo szef kuchni  – Piotr Lisiewski – poleca m.in. takie specjały, jak nowocześnie podany kotlet schabowy w dwóch kawałkach, w otoczeniu kapusty. Ale przygotowanej tak, by była lekkostrawna. Potrawa ta jest prawdziwym hitem wśród zagranicznych gości.
W menu są też… ozorki. Goście powoli przekonują się do nich, ale schabowych jeszcze nie pobiły.
Piotr Lisiewski prywatnie lubi kuchnię japońską, gdzie królują świeże ryby i owoce morza. Przyznaje jednak, że rzadko ma okazję sobie coś z niej przyrządzić.
Radisson Blu Hotel znajduje się przy ulicy Purkiniego 10.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Aquarelle
.
Dolfil