W stałej ofercie mobilnej lodziarni znajdziemy m.in. lody o smaku truskawkowym, bananowym, malinowym, jagodowym i kiwi oraz czekoladowym: Oreo i Twix, a także ciasteczkowym. Dodatkowo menu rozszerzane jest o limitowane rodzaje deserów przyrządzane na bazie sezonowych owoców i innych oryginalnych składników. Mimo że food truck działa od niedawna, ma już swoich stałych klientów i stale rosnącą grupę fanów na Facebooku.
 
Skąd wziął się pomysł na taki nietypowy projekt? Jak mówią twórcy food trucka TUK TUK, pierwszy raz spotkali się z tą metodą wytwarzania lodów w trakcie wycieczki do Tajlandii, a dokładniej podczas pobytu na Koh Phi Phi, wyspy znanej kinomanom z filmu „Niebiańska Plaża” z Leonardo DiCaprio w roli głównej. W Tajlandii, gdzie „uliczna tradycja kulinarna” jest nieodzownym elementem tamtejszej kultury, taki sposób przyrządzania i serwowania lodów jest bardzo popularny, jednak w Polsce do tej pory znany był jedynie tym, którzy mieli okazję podróżować po Azji. Od niedawna TUK TUK przybliża nam te egzotyczne smaki, bez konieczności dalekich wyjazdów.
Na co dzień mobilna lodziarnia działa w godzinach 12.00-20.00 przy ul. Powstańców Śląskich – naprzeciw galerii handlowej Arkady, tuż obok znanego fanom burgerów Pasibusa. W niektóre weekendy TUK TUK-a spotkać można na imprezach plenerowych oraz na okolicznych plażach i kąpieliskach. Porcja lodów tajskich kosztuje 9,90 zł za jeden smak oraz 10,90 zł za dwa smaki. Informacje o aktualnych podróżach food trucka, wydarzeniach, bieżących promocjach i nowych smakach znaleźć można na facebookowym profilu https://www.facebook.com/lody.tuktuk |