Kuchnia Wrocławia - Grzaniec korzenny (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 21 Styczeń, 2010

Grzaniec korzenny (Dawne)

20 dag rodzynek, 15 dag migdałów, gałka muszkatołowa, miód, 5 goździków, rum, wytrawne czerwone wino
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
20 dag rodzynek polać rumem, odstawić na 15 minut. 15 dag migdałów obrać ze skórki. ¾ litra wytrawnego czerwonego wina wlać do rondelka. Dodać rodzynki, migdały, szczyptę świeżo startej gałki muszkatołowej, łyżkę miodu i 5 goździków. Mocno podgrzać, przecedzić przez sitko.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Grzaniec korzenny (Dawne)
.
Dolfil