Kuchnia Wrocławia - Grzaniec z owocami (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 21 Styczeń, 2010

Grzaniec z owocami (Dawne)

¾ l mocnej czarnej herbaty, ½ szklanki syropu z czarnej porzeczki, 350 ml wytrawnego czerwonego wina, ¼ szklanki rumu lub araku, 15 dag ulubionych pokrojonych cytrusów, laska wanilii, ¼ łyżeczki startego imbiru, 2 łyżki rodzynek
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Herbatę połączyć z winem, dodać syrop, przyprawy oraz rodzynki – wymieszać. Podgrzewać (nie gotować!) 5 minut. Dodać rum. Gorący napój przelać do szklanek, włożyć owoce.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Grzaniec z owocami (Dawne)
.
Dolfil