Kuchnia Wrocławia - Grzaniec cytrusowy (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 21 Styczeń, 2010

Grzaniec cytrusowy (Dawne)

Pomarańcza, cytryna, sok porzeczkowy, goździki, świeży imbir, wytrawne czerwone wino, wódka
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
¾ litra wytrawnego czerwonego wina wlać do rondelka. Dodać skórkę startą z połowy pomarańczy i cytryny, szklankę soku porzeczkowego, kilka goździków, kawałek świeżego imbiru (można dolać również  100 ml wódki – napój będzie mocniejszy). Całość mocno podgrzać na małym ogniu.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Grzaniec cytrusowy (Dawne)
.
Dolfil