Kuchnia Wrocławia - Grzaniec staropolski (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 21 Styczeń, 2010

Grzaniec staropolski (Dawne)

Goździki, anyż, kardamon, cynamon, imbir, śmietana kremówka, dwa żółtka, przyprawy, jasne piwo
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Po szczypcie goździków, anyżu, kardamonu, cynamonu i imbiru utłuc w moździerzu. Dwa żółtka utrzeć z przyprawami. Zagrzać ½ litra jasnego piwa. Mieszając, dolewać stopniowo do masy żółtkowej. Mocno podgrzać. Dolać kilka łyżek śmietany kremówki.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Grzaniec staropolski (Dawne)
.
Dolfil