Kuchnia Wrocławia - Koktajl porzeczkowy (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 28 Lipiec, 2010

Koktajl porzeczkowy (wrocławskie hity)

3 szklanki kefiru naturalnego, 1 szklanka czarnych porzeczek, 1 łyżeczka miodu płynnego lub ewentualnie 2-3 łyżeczki cukru, kilka listków mięty
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Obrane i opłukane owoce zmiksować w wysokim naczyniu z miodem lub cukrem. Wstawić do lodówki, by masa dobrze się schłodziła. Kefir także schłodzić. Tuż przed podaniem zmiksować lub dobrze wymieszać masę porzeczkową ze schłodzonym kefirem. Dodać listki świeżej mięty.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Koktajl porzeczkowy (wrocławskie hity)
.
Dolfil