Kuchnia Wrocławia - Domowa Margarita
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 29 Grudzień, 2010

Domowa Margarita

składniki na 1 szklankę
1/6 szklanki tequili, kilka kostek lodu, 1 limonka, 1 łyżka syropu z cukru, białko, cukier i plaster limonki do dekoracji
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
W blenderze miksujemy kostki lodu, obraną i pokrojoną lionkę (cały sok wlewamy do środka) oraz syrop, który warto przygotować wcześniej – 1 łyżkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach wody i chwilę gotujemy, a następnie studzimy.
Smarujemy białkiem brzeg szklanki i obtaczamy go w cukrze. Dekorujemy plastrem wcześniej sparzonej limonki. Jeżeli nie mamy blendera, tłuczemy kostki lodu, wyciskamy z miąższem limonkę i mieszamy wszystkie składniki np. w domowym shakerze zrobionym ze słoika.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Domowa Margarita
.
Dolfil