Kuchnia Wrocławia
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Napoje

Sylwestrowy poncz

2010-12-29
składniki dla 8 osób
1 butelka czerwonego wina półsłodkiego lub słodkiego, 2 saszetki dobrej herbaty na 1 szklankę wody, 1 szklanka gazowanej wody mineralnej, 1 pomarańcza, 1 limonka, 1 cytryna, kilka plasterków suszonych jabłek, 1 szklanka mrożonych truskawek lub z zaprawy kompotowej, 2 kawałki kory cynamonu, 3 łyżki cukru na 3 łyżki wody, szczypta przyprawy piernikowej
Odsłon: 738
 Zobacz więcej ... 

Turystyczna kawa mrożona (wrocławskie hity)

2010-08-02
120 ml zimnego mleka, 2-3 gałki lodów śmietankowych, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, cukier, bita śmietana, ziarna kawy do dekoracji
Odsłon: 719
 Zobacz więcej ... 
Kuchnia Wrocławia
.
Dolfil