Kuchnia Wrocławia - Homiłky (kuchnia łemkowska)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Poniedziałek, 19 Kwiecień, 2010

Homiłky (kuchnia łemkowska)

liście suszonej mięty, 50 dag pełnotłustego białego sera, 1 jajko, sól
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Liście mięty dokładnie pokruszyć i przetrzeć przez sitko. Wymieszać z serem, jajkiem i niewielką ilością soli. Z masy serowej uformować porcje wielkości jajka, ułożyć je na blasze. Wstawić do ciepłego piekarnika na około 2 godziny.
Łukasz Woźniak
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Homiłky (kuchnia łemkowska)
.
Dolfil