Kuchnia Wrocławia - Bukiet nowalijek (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Sobota, 24 Kwiecień, 2010

Bukiet nowalijek (wrocławskie hity)

1 duży pęczek szczypiorku, 1 główka sałaty, 3 ogórki kiszone, 1 pęczek rzodkiewek, sok z cytryny, 4 łyżki oleju, 1 łyżka startego żółtego sera, pieprz, sól
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Szczypiorek i rzodkiewki umyć, posiekać. Dodać pokrojone ogórki, wymieszać. Sałatę przyprawić, skropić sokiem z cytryny, polać olejem. Połączone składniki ułożyć na liściach sałaty, posypać startym serem, udekorować plasterkami rzodkiewek.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Bukiet nowalijek (wrocławskie hity)
.
Dolfil