Kuchnia Wrocławia
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Przekąski

Twarożek truskawkowy (wrocławskie hity)

2010-06-11
40 dag tłustego twarogu trzykrotnie mielonego, 10 dag ładnych, dużych truskawek, 1 łyżeczka suszonej mięty, 1 łyżeczka suszonej melisy
Odsłon: 707
 Zobacz więcej ... 

Twarożek ziołowy (przepis brata Rafała)

2009-11-25
2 małe cebule, 2 ząbki czosnku, czerwona papryka, pęczek szczypiorku, natki pietruszki i bazylii, 1 kg chudego twarożku, 2 łyżki soku z cytryny, 15 dag śmietany 22%, sól, pieprz biały, ½ łyżeczki średnio ostrej papryki
Odsłon: 788
 Zobacz więcej ... 

Tzatziki (kuchnia grecka)

2009-11-24
10 dag jogurtu naturalnego, 2 ogórki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, sól, 5 dag oliwek, papryka czerwona
Odsłon: 1537
 Zobacz więcej ... 

Wykwintna sałatka szparagowa (wrocławskie hity)

2010-05-13
pęczek szparagów, 12 jajek przepiórczych, 10 dag szynki dojrzewającej, 30 dag pomidorków koktajlowych, 1 czerwona cebula, 10 dag rukoli, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 7 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka zielonego pieprzu, sól, pieprz
Odsłon: 778
 Zobacz więcej ... 
Kuchnia Wrocławia
.
Dolfil