Kuchnia Wrocławia - Krem z dyni z mlekiem kokosowym
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Piątek, 31 Październik, 2014

Krem z dyni z mlekiem kokosowym

80 dag dyni Bambino, 150 ml mleka kokosowego, 200 ml soku z pomarańczy, 60 g świeżego imbiru, 10 dag masła, kilka plasterków papryki chili, pieprz i sól do smaku
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Dynię oczyścić z pestek, obrać ze skórki, miąższ pokroić w dużą kostkę. Dusić do miękkości w garnku z odrobiną wody. Zmiksować blenderem, dolewając gorącą wodę, aż do uzyskania konsystencji kremu. W trakcie miksowania dodać pozostałe składniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Krem wspaniale smakuje z dodatkiem uprażonych pestek dyni.
Restauracja Zielona, Psary k. Wrocławia
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Krem z dyni z mlekiem kokosowym
.
Dolfil