Kuchnia Wrocławia - Barszcz wrocławski z kaszą pesso i borowikami (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 03 Grudzień, 2009

Barszcz wrocławski z kaszą pesso i borowikami (wrocławskie hity)

składniki na 1 porcję
200 ml wywaru z jarzyn i boczku wędzonego, 20 g kaszy gryczanej, 30 g borowików mrożonych pokrojonych w plastry, 10 g soku z kapusty kiszonej lub ogórków, 3 g świeżego koperku, 5 g cebuli, listek laurowy, ziele angielskie
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Do wywaru z jarzyn i boczku wędzonego dodać borowiki, następnie kaszę gryczaną. Gotować około 15 minut. Zakwasić sokiem z kapusty. Udekorować świeżym koperkiem.
Zbigniew Koźlik, HP Park Plaza
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Barszcz wrocławski z kaszą pesso i borowikami (wrocławskie hity)
.
Dolfil