Kuchnia Wrocławia
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Zupy

Zupa morelowa

2011-07-12
50 dag moreli, 1 cytryna, 2 łyżki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ szklanki śmietany kremówki, 2-3 goździki
Odsłon: 683
 Zobacz więcej ... 

Zupa pomidorowo-dyniowa z szyjkami rakowymi, zabielana śmietaną (wrocławskie hity)

2010-01-13
1 l wywaru z jarzyn, 0,25 dag miąższu dyni, 0,2 kg pomidorów, 0,1 kg szyjek rakowych, sok z cytryny, 100 ml śmietany 30%, maso, sól, pieprz, imbir do smaku, bazylia do dekoracji
Odsłon: 637
 Zobacz więcej ... 

Zupa z młodą kapustą i boczkiem (wrocławskie hity)

2010-08-23
1 główka młodej kapusty, 1 pęczek włoszczyzny, 1 pęczek koperku, 30 dag chudego wędzonego boczku, 1 cebula, 3 łyżki masła, 1 łyżka oleju, ½ szklanki śmietany 18%, 1 płaska łyżka mąki, sól, pieprz, 1 listek laurowy, 1½ l bulionu drobiowego
Odsłon: 690
 Zobacz więcej ... 
Kuchnia Wrocławia
.
Dolfil