Kuchnia Wrocławia
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Dania główne

Wołowina w czerwonym sosie (kuchnia grecka)

2010-03-14
1 kg łopatki wołowej, 15 dag masła lub oleju, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka wina malaga, szczypta cynamonu, 1 listek laurowy, 3-4 ziarenka angielskiego ziela, sól, pieprz
Odsłon: 635
 Zobacz więcej ... 

Wołowina z zieloną fasolką (kuchnia ormiańska)

2010-01-21
składniki na 4 porcje
1 cebula średniej wielkości, 40 dag ugotowanej wołowiny, 60 dag ugotowanej fasolki szparagowej, 3 jajka, po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku, sól, pieprz do smaku
Odsłon: 672
 Zobacz więcej ... 

Zapiekanka jajeczno-ziemniaczana

2011-04-26
4 jajka ugotowane na twardo, 2 ugotowane duże ziemniaki, 2-3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki masła, 2 jajka surowe, ¼ szklanki śmietany 30%, olej, sól, pieprz, estragon, garść posiekanego szczypiorku
Odsłon: 627
 Zobacz więcej ... 

Ziemniaki księżniczki (Dawne)

2010-11-17
1 kg ziemniaków, 4 jajka, sól, gałka muszkatołowa, tłuszcz do wysmarowania formy
Odsłon: 603
 Zobacz więcej ... 

Ziemniaki pieczone ze skórką (Dawne)

2009-12-04
1 kg ziemniaków, 4 jajka, 2 szalotki, 1 ząbek czosnku, 10 dag masła, 250 ml bulionu, 4 dag sucharków, 4 dag bułki tartej, kminek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, masło do formy
Odsłon: 780
 Zobacz więcej ... 

Zrazy zapiekane (specjał kresowy)

2009-12-03
80 dag cielęciny, 10 dag świeżej słoniny, 1 szklanka rosołu, trochę masła, sól, pieprz
Odsłon: 739
 Zobacz więcej ... 
Kuchnia Wrocławia
.
Dolfil