Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Redakcja
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
RSS RSS
Barbara Jakimowicz-Klein
 
 
 
 
 
 
 
Agnieszka Hajbura-Michałowska
Rzeczniczka prasowa Dolnośląskiej Akademii Tradycji i Smaku. Baristka i miłośniczka dobrej kuchni.
 
 
Brat Rafał Gorzołka
W 1995 roku wstąpił do Zakonu Braci Mniejszych. Od 1997 roku pracuje w kuchni jako kucharz. Z zawodu jest piekarzem, w zakonie zdobył kwalifikacje kucharza z tytułem mistrza. Obecnie jest dyrektorem Franciszkańskiej Kuchni Charytatywnej we Wrocławiu i kucharzem dla wspólnoty klasztornej, gdzie rozwija swoje powołanie.
Brat Rafał Gorzołka jest autorem książki
Gotuj z franciszkanami, wydanej nakładem Franciszkańskiego Wydawnictwa św. Antoniego w 2008 roku. Przepisy z tej książki, jak również inne receptury kuchni franciszkańskiej, prezentuje na naszej stronie.
 
 
Leszek Horwath
 
Dobry duch naszej redakcji, redaktor naczelny portalu 
 
 
 
 
 
 
Lech Tkaczyk
Wydawca działającego od blisko dwudziestu lat wydawnictwa ASTRUM. To znany wrocławski dietetyk, zwolennik stosowania w kuchni ziół przyprawowych o właściwościach leczniczych.
Lech Tkaczyk jest autorem cieszącej się olbrzymim zainteresowaniem książki „Dieta Funkcjonalna – Nowe spojrzenie na zdrowe żywienie”. Prowadzi dział
WROCŁAWSKI DIETETYK RADZI
.

 

 Wróć ...
Kuchnia Wrocławia
.
Dolfil