Kuchnia Wrocławia - Bomba ananasowa (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wtorek, 24 Listopad, 2009

Bomba ananasowa (Dawne)

1 puszka ananasów, 125 g serka mascarpone, 6 łyżek cukru, 1 op. cukru waniliowego, 10 dag biszkoptów, 2 kubki bitej śmietany, 1 kubek kwaśnej śmietany, masło, 100 pokrojonych migdałów, wiórki kokosowe, 1 łyżka soku z cytryny
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Przygotować krem z serka mascarpone, bitej i kwaśnej śmietany, cukru i cukru waniliowego. Półmisek wysmarować masłem, wysypać wiórkami kokosowymi. Ułożyć warstwami: krem, biszkopty (biszkopty skropić syropem z ananasów i sokiem z cytryny), krem, ananasy pokrojone w kostkę, krem. Wierzchnią warstwę kremu posypać migdałami i wiórkami kokosowymi. Wstawić na dwie godziny do lodówki.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Bomba ananasowa (Dawne)
.
Dolfil