Kuchnia Wrocławia - Deser jabłkowy (Dawne)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Wtorek, 24 Listopad, 2009

Deser jabłkowy (Dawne)

2 szklanki musu jabłkowego, 5 dag drobno pokruszonych migdałów, 5 dag cukru, 25 dag śmietany kremówki, 5 dag masła, 5 dag startej czekolady
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Na patelni rozpuścić masło, dodać cukier i migdały. Smażyć na małym ogniu tak długo, aż migdały się zrumienia, a cukier skarmelizuje. Masę wylać na szeroki talerz, pozostawić do wystygnięcia. Śmietanę ubić, wstawić na godzinę do lodówki. Po zastygnięciu masę drobno pokruszyć (krokant). Do szklanych pucharów nałożyć na spód mus jabłkowy, obsypać krokantem, nałożyć bitą śmietanę i oprószyć startą czekoladą.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Deser jabłkowy (Dawne)
.
Dolfil