Kuchnia Wrocławia - Babeczki z kaszy manny i wanilii podane na sosie z malin (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Środa, 25 Listopad, 2009

Babeczki z kaszy manny i wanilii podane na sosie z malin (wrocławskie hity)

0,20 kg kaszy manny, 0,10 kg masła, 1 laska wanilii, 0,25 l mleka, 0,15 l śmietanki słodkiej, cukier brązowy, cukier biały, 0,50 kg świeżych malin, 0,1 l porto, listki melisy
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Ugotować na mleku kaszę mannę z dodatkiem cukru, soli i wanilii. Napełnić formy i schłodzić. Z malin i cukru zrobić polewę, dodać porto.
Tadeusz Hupa, Orbis Wrocław
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Babeczki z kaszy manny i wanilii podane na sosie z malin (wrocławskie hity)
.
Dolfil