Kuchnia Wrocławia - Deser lodowy (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Poniedziałek, 02 , 2010

Deser lodowy (wrocławskie hity)

1½ szklanki mleka, 3 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 1 szklanka śmietanki kremówki, 2 łyżki syropu malinowego, 2 łyżki gorzkiego kakao, 1 łyżeczka cukru waniliowego
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Do chłodnego mleka dodać cukier i żółtka, zmiksować. Następnie ubić kremówkę, a gdy zgęstnieje, dodać do mleka z żółtkami i znów wymieszać.
Gotową masę podzielić na 3 części. Do jednej dodać syrop malinowy, do drugiej kakao, do trzeciej cukier waniliowy. Każdą porcję zamrozić w osobnym naczyniu. Podawać w miseczkach udekorowane owocami.
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Deser lodowy (wrocławskie hity)
.
Dolfil