Kuchnia Wrocławia - Deser z kaszy kukurydzianej (wrocławskie hity)
Przekąski
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Smakami Dolnego Śląska
Zespół Szkół Gastronomicznych
Potrawy Regionalne
Czwartek, 03 Grudzień, 2009

Deser z kaszy kukurydzianej (wrocławskie hity)

50 dag kaszy kukurydzianej, 15 dag rodzynek, 5 szt. kiwi, 1 szt. grapefruita lub 10 szt. filetów, 10 dag polewy czekoladowej, 10 dag bitej śmietany, mięta do dekoracji, syrop brzoskwiniowy
- A A A +
Drukuj Drukuj
 E-mail  E-mail
Kaszę kukurydzianą zalać gorącym syropem, pozostawić do wystudzenia. Rodzynki sparzyć. Przygotowaną kaszę wymieszać z rodzynkami i włożyć do porcjowych foremek. Deser wydawać na talerzach. Na środku talerza ułożyć wyporcjowaną kaszę, na kaszy dekoracyjnie umieścić bitą śmietanę.
Dokoła deseru ułożyć plastry kiwi, obok wachlarz z 23 filetów grapefruita. Polewą czekoladową udekorować talerz. Dekoracyjnie ułożyć liść mięty.
Novotel
 
Wróć ...
Kuchnia Wrocławia - Deser z kaszy kukurydzianej (wrocławskie hity)
.
Dolfil